Google, sizi sonsuza dek izleyen bir Chrome açığını düzeltti

Google Chrome, 20 Yıllık Bir Gizlilik Açığını Düzeltti

İnternet kullanıcılarının vazgeçilmezi olan Google Chrome, her platformda olduğu gibi zaman zaman güvenlik açıklarıyla karşı karşıya kalabiliyor. Son olarak tarayıcısındaki hassas verilere yetkisiz erişim sağlayan önemli sorunları çözen Google, kullanıcıların gizliliğini derinden etkileyen ve tarayıcının ilk günlerinden beri var olan büyük bir açığı giderdi.

Bu özellik, aslında 20 yıldır var olan bir gizlilik açığının temelini oluşturuyordu. Google bu açığı sadece bir gizlilik sorunu olarak görmeyip izleme, profilleme ve kimlik avı gibi ciddi güvenlik riskleri taşıdığı için “temel tasarım hatası” olarak nitelendirdi.

Bu durum, kötü niyetli web sitelerinin gizlice komut dosyaları çalıştırarak hangi bağlantıların mor renkte olduğunu kontrol etmesine ve kullanıcının çevrimiçi aktivitelerini takip etmesine olanak sağlıyordu.

Google, bu güvenlik açığını düzeltmek için uzun zamandır çalışıyordu ve nihayet beklenen güncelleme hayata geçirildi. Artık Chrome kullanıcıları daha güvenli bir internet deneyimi yaşayabilecekler.

Related Posts

iPhone 17 Pro görüntüleri net bir şekilde ortaya çıktı

Apple’ın Eylül ayında duyuracağı iPhone 17 Pro için şimdiye kadarki en net görsel sızdırıldı. Arka kısımdaki kamera paneli tamamen değişiyor.

Tesla’nın robotaksileri yola çıktı

Sürücüsüz araç teknolojisinde çığır açan hamleleriyle bilinen Tesla, Teksas’ın hareketli şehri Austin’de robotaksi hizmetini başlattı. Sabahın erken saatlerinde Reuters muhabirleri tarafından South Congress Caddesi üzerinde sürücüsüz Tesla Model Y …

5G için düğmeye basıldı; ihalenin ve şebekelerin kurulacağı tarihler belli oldu

5G için düğmeye basıldı; ihalenin ve şebekelerin kurulacağı tarihler belli oldu

Rahvan atları şampiyonluk için koştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 125 rahvan atı ve sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Geleneksel Rahvan At Yarışları’, çekişmeli anlara sahne oldu.

ChatGPT’ye bir çocuğun nasıl para kazanacağını sordu: Yanıtlar gerçeklikten o kadar kopuk ki…

OpenAI’nin yapay zekâ modeli ChatGPT’ye basit bir soru yöneltildi: “Bir çocuk nasıl para kazanabilir?” Verdiği yanıtlar ilk bakışta sevimli ve öğretici görünse de, dikkatli incelendiğinde günümüzün ekonomik ve sosyal gerçekliklerinden oldukça uzak bir tablo çizdiği görülüyor.

Lityum iyon pillerden üç kat daha fazla enerji taşıyacak yakıt hücresi

ABD’de araştırmacılar, elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon pillere kıyasla birim ağırlık başına üç kattan fazla enerji taşıyabilecek bir yakıt hücresi üzerinde çalışıyor.