Meğer telefonu uyurken uçak moduna almak düşündüğünüzden daha fazlasını yapıyormuş

Gece Telefonu Uçak Moduna Almak Uykunuza İyi Gelebilir!

Çoğu kişi uyurken telefonunu yanında ayırmaz ama bir yandan da bunun zararını sorgular. Eğer siz de ‘Acaba zararlı mı?’ diye düşünüyorsanız, yalnız değilsiniz. Son yıllarda birçok kişinin uyguladığı yöntemlerden biri, gece yatarken telefonunu uçak moduna alarak elektromanyetik dalgalardan korunmaya çalışması. Peki bu gerçekten işe yarıyor mu, yoksa sadece dijital bir alışkanlık mı?

Uçak modu, cihazınızın hücresel veri, Wi-Fi, Bluetooth ve GPS bağlantılarını kapattığı için arka planda çalışan birçok uygulama devre dışı kalır. Bu da gece boyunca daha az pil harcanmasını sağlar.

Uçak modundayken telefonunuza bildirim gelmez. Yani gece boyunca sosyal medyadan, mailden veya mesajlardan rahatsız edilmezsiniz. Kaliteli ve kesintisiz uyku isteyenler için bu ciddi bir avantaj.

ELEKTROMANYETİK DALGALAR AZALIR MI?

Uzmanlara göre, telefon aktif haldeyken düşük seviyede de olsa sürekli elektromanyetik sinyal yayar. Uçak modu açık olduğunda bu sinyaller kesildiği için özellikle başucunda şarjda duran telefonların potansiyel etkisi azalır. Bazı araştırmalar, uzun vadeli maruziyetin biyolojik etkileri olabileceğini söylese de bu konuda kesin bir bilimsel bir fikir birliği henüz yok fakat önlem almak isteyenler için uçak modu, risksiz bir çözüm.

Aynı zamanda telefonun uçak moduna alınması, sadece teknolojik değil, zihinsel bir kopuş anlamına da gelebilir. ‘Artık çevrimdışıyım’ hissi, uyku öncesi stresi azaltabilir.

KAPATMAK MI DAHA İYİ UÇAK MODUNA ALMAK MI?

Cihazı tamamen kapatmak sinyalleri de pili de tamamen sıfırlar ancak çoğu kişi alarm kurmak ya da acil aramalar için telefonu açık bırakmak istiyor. Bu durumda uçak modu daha dengeli bir çözüm sunuyor.

Related Posts

Lityum iyon pillerden üç kat daha fazla enerji taşıyacak yakıt hücresi

ABD’de araştırmacılar, elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon pillere kıyasla birim ağırlık başına üç kattan fazla enerji taşıyabilecek bir yakıt hücresi üzerinde çalışıyor.

Anker’den yeni nesil kulaklık deneyimi: Soundcore OWS Serisi

Mobil teknoloji ürün üreticisi Anker’in açık kulak tasarımına sahip yeni nesil kulaklıkları Soundcore OWS (Open-Ear Wearable Stereo) serisi, markanın ses teknolojilerindeki uzmanlığını günlük hayata taşıyor.

Azteklerin korkunç ritüeli binlerce yıl sonra gün yüzüne çıktı: ‘Gelmiş geçmiş en rahatsız edici arkeolojik keşif’

Meksika’nın başkenti Mexico City’de yapılan kazılarda, Aztek dönemine ait bir tapınağın kalıntıları arasında insan kafataslarından oluşan devasa bir kule bulundu. Bu keşif, Azteklerin insan kurban etme ritüellerine dair bilinenleri derinleştirirken, yaşam-ölüm döngüsüne bakış açılarını da yeniden gündeme getiriyor.

ATM’de ‘İptal’ tuşunun arkasındaki büyük sır ortaya çıktı

ATM’lerde göz ardı edilen kırmızı tuş, aslında sessiz bir güvenlik kalkanı olabilir. Günlük banka işlemlerinde sıradan görünen “İptal” tuşu, dolandırıcılığa karşı sizi koruyabilecek hayati bir öneme sahip. İşlem sırasında ya da sonrasında bu tuşa basmak, kart güvenliğiniz için düşündüğünüzden çok daha fazlasını sağlıyor.

Telefonunuzun uzun süre dayanması için asla kaldırmamanız gereken 5 uygulama!

Akıllı telefonlardaki gereksiz görünen uygulamaları kaldırmak, hem performansı artırmak hem de depolama alanı açmak için sık başvurulan bir yöntem. Ancak uzmanlar, bu adımın cihazı savunmasız bırakabileceği ve kişisel verileri riske atabileceği konusunda uyarıyor.

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …