Meğer telefonu uyurken uçak moduna almak düşündüğünüzden daha fazlasını yapıyormuş

Gece Telefonu Uçak Moduna Almak Uykunuza İyi Gelebilir!

Çoğu kişi uyurken telefonunu yanında ayırmaz ama bir yandan da bunun zararını sorgular. Eğer siz de ‘Acaba zararlı mı?’ diye düşünüyorsanız, yalnız değilsiniz. Son yıllarda birçok kişinin uyguladığı yöntemlerden biri, gece yatarken telefonunu uçak moduna alarak elektromanyetik dalgalardan korunmaya çalışması. Peki bu gerçekten işe yarıyor mu, yoksa sadece dijital bir alışkanlık mı?

Uçak modu, cihazınızın hücresel veri, Wi-Fi, Bluetooth ve GPS bağlantılarını kapattığı için arka planda çalışan birçok uygulama devre dışı kalır. Bu da gece boyunca daha az pil harcanmasını sağlar.

Uçak modundayken telefonunuza bildirim gelmez. Yani gece boyunca sosyal medyadan, mailden veya mesajlardan rahatsız edilmezsiniz. Kaliteli ve kesintisiz uyku isteyenler için bu ciddi bir avantaj.

ELEKTROMANYETİK DALGALAR AZALIR MI?

Uzmanlara göre, telefon aktif haldeyken düşük seviyede de olsa sürekli elektromanyetik sinyal yayar. Uçak modu açık olduğunda bu sinyaller kesildiği için özellikle başucunda şarjda duran telefonların potansiyel etkisi azalır. Bazı araştırmalar, uzun vadeli maruziyetin biyolojik etkileri olabileceğini söylese de bu konuda kesin bir bilimsel bir fikir birliği henüz yok fakat önlem almak isteyenler için uçak modu, risksiz bir çözüm.

Aynı zamanda telefonun uçak moduna alınması, sadece teknolojik değil, zihinsel bir kopuş anlamına da gelebilir. ‘Artık çevrimdışıyım’ hissi, uyku öncesi stresi azaltabilir.

KAPATMAK MI DAHA İYİ UÇAK MODUNA ALMAK MI?

Cihazı tamamen kapatmak sinyalleri de pili de tamamen sıfırlar ancak çoğu kişi alarm kurmak ya da acil aramalar için telefonu açık bırakmak istiyor. Bu durumda uçak modu daha dengeli bir çözüm sunuyor.

Related Posts

iPhone 17 Pro görüntüleri net bir şekilde ortaya çıktı

Apple’ın Eylül ayında duyuracağı iPhone 17 Pro için şimdiye kadarki en net görsel sızdırıldı. Arka kısımdaki kamera paneli tamamen değişiyor.

Tesla’nın robotaksileri yola çıktı

Sürücüsüz araç teknolojisinde çığır açan hamleleriyle bilinen Tesla, Teksas’ın hareketli şehri Austin’de robotaksi hizmetini başlattı. Sabahın erken saatlerinde Reuters muhabirleri tarafından South Congress Caddesi üzerinde sürücüsüz Tesla Model Y …

5G için düğmeye basıldı; ihalenin ve şebekelerin kurulacağı tarihler belli oldu

5G için düğmeye basıldı; ihalenin ve şebekelerin kurulacağı tarihler belli oldu

Rahvan atları şampiyonluk için koştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 125 rahvan atı ve sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Geleneksel Rahvan At Yarışları’, çekişmeli anlara sahne oldu.

ChatGPT’ye bir çocuğun nasıl para kazanacağını sordu: Yanıtlar gerçeklikten o kadar kopuk ki…

OpenAI’nin yapay zekâ modeli ChatGPT’ye basit bir soru yöneltildi: “Bir çocuk nasıl para kazanabilir?” Verdiği yanıtlar ilk bakışta sevimli ve öğretici görünse de, dikkatli incelendiğinde günümüzün ekonomik ve sosyal gerçekliklerinden oldukça uzak bir tablo çizdiği görülüyor.

Lityum iyon pillerden üç kat daha fazla enerji taşıyacak yakıt hücresi

ABD’de araştırmacılar, elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon pillere kıyasla birim ağırlık başına üç kattan fazla enerji taşıyabilecek bir yakıt hücresi üzerinde çalışıyor.